Det började med ett Blodprov

Anna Hamilton är grundaren av NutriGap. Med över 15 års arbetslivserfarenhet inom nutrition vet hon vad hon talar om. Erfarenheten är bred; från arbete inom primär-, och specialistvård till egen mottagning för kvinnor. Detta parallellt med en aktiv roll som föreläsare och utbildare. 

Under en period på njurmedicinavdelningen blev värdet av blodprover väldigt tydligt; hur mycket information relaterad till mat och nutrition som kan utläsas i ett blodprov och vikten av att veta vad du ska titta på. 

15 år inom vård och omsorg har gett en stor kunskap och insikt om kostens & näringsupptagets inverkan på blodvärden och hälsan generellt. 

Genom vidareutbildning och en sann passion för kvinnohälsa öppnade Anna senare en egen dietistmottagning, Foodformation. På mottagningen har hundratals kvinnor passerat genom åren.

"Det har gett mig så otroligt mycket att följa dessa kvinnor som efter vår hjälp blivit gravida, fått bukt med PMS, mensvärk eller hormonobalans på grund av PCOS. Mat och näringsämnen är helt enkelt fantastiska redskap när vi använder dem rätt!"

Jag brinner för jämlik och tillgänglig vård och är så glad att vår kunskap nu kan nå fler kvinnor. Genom att digitalisera arbetsmodellen i NutriGap kommer fler kvinnor få tillgång till hjälp som är baserad på deras unika profil och behov. 

Vinnare i Impact Demo Day 2023

NutriGap deltog och vann Jönköping Science Parks Impact Demo Day 2023.

Science Park Jönköping ägs av Jönköpings universitet och Jönköping kommun och är del av ett större nätverk med Svenskt näringsliv, Företagarna och Handelskammaren. 

Efter vinst så inkluderades Nutrigap i Science Parks inkubatorprogram vilket verkar för att stötta innovativa idéer med stor potential och hållbarhetsfokus. 

Som en del av inkubatorprogrammet har Nutrigap tillgång till ett brett nätverk av affärsutvecklare, forskare och andra specialister. Detta har möjliggjort att vi kan lansera NutriGap redan 2024 men möjliggör också för vidareutveckling av ytterligare tjänster för att kunna möta ännu fler kvinnors behov framöver.  Häng med på resan!