Det började med ett Blodprov

Anna Hamilton är grundaren av NutriGap. Anna har arbetat som dietist i över 15 år. Anna har arbetat både inom primär-, och specialistvård och är även aktiv föreläsare och utbildare. 

Under en period på njurmedicinavdelningen började Anna förstå värdet av blodprover; hur mycket information som kan utläsas i ett blodprov och vikten av att veta vad du ska titta på. 

Under sina år i vården insåg hon hur stor påverkan kost och näringsintag har på blodvärden och hälsan generellt. 

Genom vidareutbildning och en sann passion för kvinnohälsa öppnade Anna senare en egen dietistmottagning, Foodformation. På mottagningen har hundratals kvinnor passerat genom åren.

"Det har gett mig så otroligt mycket att följa dessa kvinnor som efter vår hjälp blivit gravida, fått bukt med PMS, mensvärk eller hormonobalans på grund av PCOS. Mat och näringsämnen är helt enkelt fantastiska redskap när vi använder dem rätt!"

Jag brinner för jämlik och tillgänglig vård och är så glad att vår kunskap nu kan nå fler kvinnor. Genom att digitalisera arbetsmodellen i NutriGap kommer fler kvinnor få tillgång till hjälp som är baserad på deras unika profil och behov. 

Vinnare i inkubatorprogram 2023

NutriGap deltog och vann Jönköping Science Parks startup-program 2023.

Science Park Jönköping ägs av Jönköpings universitet och Jönköping kommun och är del av ett större nätverk med Svenskt näringsliv, Företagarna och Handelskammaren. 

Inkubatorprogrammet verkar för att stötta innovativa idéer med stor potential och hållbarhetsfokus. 

Som en del av inkubatorprogrammet har Nutrigap tillgång till ett brett nätverk av affärsutvecklare, forskare och andra specialister. Detta har möjliggjort att vi kan lansera NutriGap redan 2024 men möjliggör också för vidareutveckling av ytterligare tjänster för att kunna möta ännu fler kvinnors behov framöver.  Häng med på resan! 

Så här fungerar Nutrigap

Current Progress
Current Progress
Current Progress
Current Progress

Steg 1.

Personliga uppgifter 

Du skriver in dina personliga uppgifter i appen NutriGap - som diagnos, symtom, blodprovsvar. 

Steg 2.

Matdagbok

Du fyller i vad du äter och dricker under 7 dagar, så noga som möjligt. 

Steg 3.

Rekommendation

NutriGap analyserar din data och du får direkt rekommendationer och förslag på vad du kan addera och byta ut. 

LÅT INTE CHANSEN GÅ FÖRLORAD

Analys-Plan-Resultat